Wat moet je weten over je zorgverzekering

Iedereen heeft een zorgverzekering, maar veel wensen weten er maar weinig over. Ze sluiten de verzekering af, maar kijken er daarna vaak niet meer naar om. Een zorgverzekering is een verzekering die alle kosten voor medische zorg dekt. Echter is er meer wat je moet weten over deze verzekering.

Verplicht

Om te beginnen is het handig om te vermelden dat iedereen in Nederland verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je nog geen 18 bent, val je onder de verzekering van je ouders/verzorgers, maar boven de 18 moet je alles zelf goed geregeld hebben. De overheid heeft deze verzekering verplicht gemaakt zodat alle inwoners van ons land altijd de zorg kunnen krijgen die ze verdienen. Wanneer je een ongeval hebt gehad, hoef je dus nooit te kiezen tussen je portemonnee en je gezondheid.

Aanvullende verzekering

Het verplichte onderdeel van de zorgverzekering dekt ruim niet alle zorgkosten die er zijn. Het dekt namelijk alleen de kosten voor noodzakelijke zorg zoals een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Wanneer je extra zorgkosten gedekt wilt hebben, dan moet je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze kan extra zorgkosten voor jou dekken.

Eigen risico

Ook bepaalt de overheid ieder jaar hoe hoog het eigen risico minstens moet zijn. Echter kan je er zelf nog voor kiezen om dit eigen risico te verhogen, zodat je maandelijkse kosten minder worden. Wel is het handig om hier goed over na te denken, want je kan hierdoor meer eigen risico moeten betalen.

Zoek je nog een zorgverzekering voor komend jaar? Neem een kijkje op zorgkiezer.nl om de goedkoopste zorgverzekering te vinden.