Wasbare luiers: een goede keuze voor jouw baby?

Ben je aan het twijfelen of wasbare luiers in jullie huishouden zouden passen? Misschien zie je ertegenop om dit type luiers aan te schaffen door de duurdere aanschafprijs die je op voorhand betaalt, zeker in vergelijking met wegwerpluiers.

Er is een grote kans dat je met veel vragen zit: helpen wasbare luiers beter tegen luieruitslag? Hoeveel wasbare luiers heb je zo ongeveer nodig? Is het veel extra werk om de luiers te wassen? Wij helpen je graag met deze vragen en geven je nog wat extra informatie.

Wasbare luiers zijn duurzaam

Je baby verbruikt al snel verschillende wegwerpluiers per dag. Stel je voor dat je al dat afval zou kunnen vervangen door wasbare luiers! Dat scheelt niet alleen veel afval voor jullie nadat de luiers gebruikt zijn, ook hoef je niet iedere paar dagen opnieuw naar de winkel om nieuwe luiers aan te schaffen.

Een wegwerpluier produceren kost ook veel grondstoffen, bij uitwasbare luiers is dat veel minder. Wel verbruik je extra water bij het wassen van de luiers.

Nadelen van wasbare luiers

Deze luiers hebben ook zo hun nadelen: je moet ze regelmatig wassen (tenzij je natuurlijk een erg grote voorraad aanlegt) en ze moeten weer helemaal droog zijn voor je ze kan gebruiken.

Goed voor je portemonnee

Nog een groot voordeel van wasbare luiers: ze zijn erg goed voor je portemonnee. Toegegeven, in het begin zijn ze duurder in aanschaf dan wegwerpluiers, maar na enkele weken zijn ze eigenlijk veel goedkoper dan wegwerpluiers.

Beter voor babybilletjes

Ook voor de babybilletjes zijn stoffen luiers vaak veel aangenamer: door de natuurlijke stoffen (vaak worden de luiers uit katoen of bamboe gemaakt) heeft de baby veel minder kans op luieruitslag. Zo hoef je ook weer minder zinkzalf te gebruiken.

Hoeveel luiers heb je nodig?

Gemiddeld gebruik je 7000 wegwerpluiers zolang je baby nog in de luiers zit. Vind je dat een te grote aanslag op je ecologische voetafdruk en ben je onder de indruk van de andere voordelen van luiers die je gewoon kan uitwassen? Dan is het zeker de moeite om te kijken welke luiers het beste zijn voor jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *