Stoppen met roken met een e-sigaret

Stoppen met roken is nooit eenvoudig. Er zijn verschillende middelen te verkrijgen die jou zouden helpen bij jouw verslaving. Een van de mogelijkheden die genoemd wordt, is de e sigaret. Dit komt voornamelijk doordat dit apparaat gezien wordt als een minder ongezond alternatief van roken en daarbij dus ook niet geheel als roken beschouwd wordt. Echter zijn er ook geluiden die tegenspreken dat een e-smoker jou kan helpen om van het roken af te komen.

Geen effect bij verkeerd gebruik

De e-sigaret is in verschillende varianten te verkrijgen, waarbij ook veel keuze is tussen de liquids. Veel mensen kiezen om deze reden en de verschillende milligrammen aan nicotine voor een e-smoker om te stoppen met roken. Echter worden hier vaak toch pakjes sigaretten bij gekocht, omdat ze niet weten hoe de e-smoker kan helpen om te stoppen met roken en daarom nog altijd de behoefte hebben aan een sigaret. Het is namelijk de bedoeling dat je het nicotinegehalte langzaam afbouwt, waardoor de behoefte aan de stof ook verdwijnt.

Bouw de nicotine langzaam af

Hiervoor zijn verschillende soorten e-liquids te verkrijgen. Je begint in feite met de dosis nicotine die ook in een normale sigaret te vinden is. Hierdoor begin je het idee te krijgen dat je gewoon een sigaret in je handen hebt in plaats van een e-sigaret. Naarmate je het apparaat langer gebruikt, kun je liquids kopen met een lager nicotinegehalte. Aan het einde houd je geen nicotine meer over en kun je volledig stoppen met roken. Het wordt echter wel afgeraden om zowel sigaretten als een e-smoker te gebruiken. In plaats daarvan is het beter om alternatieve nicotinevervangers te pakken. Zo heb je uiteindelijk succes met het stoppen.