ergonomische muis

Ergonomische muizen: welke klachten kun je hiermee voorkomen?

Hele dagen computeren en daarbij volop met het toetsenbord en de muis bezig zijn vraagt heel wat van een paar delen van je lichaam. Gebruik je hierbij niet de juiste materialen, dan liggen blessures nadrukkelijk op de loer. Een ergonomische muis gebruiken zou wat dit betreft al heel wat leed kunnen wegnemen. Lees hieronder welke klachten je zoal voorkomt door ergonomisch verantwoorde kantoormaterialen te gebruiken.

Spierpijn

Pijn en stijfheid in de spieren in de armen zijn meestal de eerste klachten die ontstaan als je langdurig in een verkeerde positie of met niet-ergonomische materialen werkt. Deze klachten zijn hinderlijk, maar doorgaans nog niet desastreus.

Pijn in nek, rug en schouders

Als je de zaak te lang op z’n beloop laat, dan kan de pijn zich verspreiden tot in de handen, rug, schouders en nek. Uiteraard heeft dit al heel wat meer impact.

Tintelingen

Als je op een gegeven moment tintelingen voelt in of rond de armen, dan moet dat toch echt een wake-up-call zijn. Je zult niet echt veranderingen moeten doorvoeren om nog erger te voorkomen.

Gevoelloosheid

Wanneer je te lang doorgaat op de verkeerde manier, dan kun je zelfs gevoelloosheid ervaren. Uiteraard heeft dit een enorme impact op je leven. Hier hangt namelijk soms een lang revalidatietraject aan vast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *